tiistai 18. marraskuuta 2014

Meloni-halloumisalaatti


1/2 kypsä meloni (cantaloupe, hunajameloni, vesimeloni)
150-200 g halloumijuustoa
4 pientä valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
reilusti rucolaa
tuoretta minttua tai/ja basilikaa
yhden sitruunan tai kahden limen mehu
ruususuolaa ja pippuria myllystä


Leikkaa meloni pitkulaisiksi ohuiksi paloiksi ja poista kuoret.

Paloittele halloumi melko ohuiksi viipaleiksi. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet leveällä veitsellä. Paista halloumia ja valkosipulia pannulla vähässä öljyssä, käännä juustot kun ne saavat sopivat väriä. Nouki valkosipulit pois pannulta, kun ne ovat sopivasti kuullottuneet.

Kasaa rucolaa tarjoiluastiaan ja lisää sekaan yrtit ja sopivasti sitruunan-/limen mehua, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Sekoita hyvin.

Asettele päälle melonipalat, halloumi (ja halutessasi valkosipuli). Voit lisätä vielä tässä vaiheessa mausteita ja yrttejä.

Me nautimme salaatin kanssa savusiikaa, ja oli todella hyvää!


Ohje on kirjasta The Abel & Cole Veg Box Companion by Keith Abel, A complete guide to enjoying all the veg life throws at you.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti