perjantai 10. elokuuta 2012

Helppo mustaherukkapiirakka


















Raakapiirakkaohjeet tapaavat olla usein melko monimutkaisen tuntuisia, joten tässä simppelimpi herkku. Mustaherukoiden tilalle voi varmasti laittaa mitä tahansa marjoja, mutta niiden voimakas maku kyllä sopii tähän. Käytä mahdollisuuksien mukaan luomuraaka-aineita.


1,5 dl kuorittuja manteleita
1 rkl kuorittuja auringonkukan siemeniä
1 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä
1 dl taateleita
0,5 dl rusinoita
ruususuolaa
1 banaani
n. 2 dl mustaherukoita tai muita marjoja
1 dl cashewpähkinöitä
n. 0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

Voit liottaa manteleita, siemeniä ja cashewpähkinöitä yön yli tai edes muutaman tunnin. Liotus helpottaa niiden sulamista ja parantaa ravintoaineiden imeytymistä. Laita mantelit, rusinat, taatelit ja ripaus suolaa monitoimikoneeseen ja anna sekoittua taikinaksi. Seos voi vaikuttaa kuivalta, mutta tasoittuu helposti lusikalla piirakkavuoan pohjalle.
Blendaa banaani ja 1,5 dl mustaherukoita nestemäiseksi. Lisää cashewit ja nestemäinen kookosöljy (jos se on kovettunut, sulata vesihauteessa) ja jatka blendaamista kunnes massa on sileä.
Vuoraa pieni piirakkavuoka "taikinalla" ja päällystä täytteellä. Koristele marjoilla ja pähkinöillä ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti