tiistai 6. tammikuuta 2015

Tofu-nuudelikeitto


Ohje löytyi makuja.fi-sivustolta. Muuntelin sitä hieman - mm. käytin gluteenittomia nuudeleita. Mikäli on tapana syödä kanaa, voi tofun toki korvata sillä. Kiehautin chilit pienessä vesi- ja soijakastiketilkassa erikseen, ja lisäsimme ne erikseen aikuisten ruoka-annoksiin. Keitto olisi ollut lapselle muuten liian tulista.

















200 g kiinteää tofua
200 g gluteenittomia nuudeleita (esim. riisi- tai tattarinuudeleita)
50 g sipulia
100 g kesäkurpitsaa
100 g porkkanaa tai kaalia
3-5 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
2 l kasvislientä (luomu)
1 vihreä chili tai puolikas punainen
(3 rkl hunajaa)
gluteenitonta soijakastiketta
tuoretta persiljaa

Leikkaa tofu, sipuli, kesäkurpitsa ja porkkana/kaali ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuliviipaleita kattilan pohjalla öljyssä ja kaada päälle pari litraa kasvislientä. (Mausta liemi hunajalla ja chilillä.)
Lisää kasvikset ja nuudelit voimakkaasti kiehuvaan liemeen. Anna kiehua nuudelien ohjeen mukaan ja pudota lopuksi mukaan tofusuikaleet sekä leikattu persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta.
P.S. Käytin kesäkurpitsan ja porkkanan suikaloimiseen tällaista julienne-veistä, kätevä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti