tiistai 26. elokuuta 2014

Suklaa-kesäkurpitsakakku


















Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Reseptin laatija, Elana Amsterdam, on nimennyt leipomuksen leiväksi, mutta täällä Suomessa kutsuisin tätä kuivakakuksi. Muffinsseihin tai täytekakkupohjaksikin tämä sopisi varmaan hyvin.

6,25 dl mantelijauhoja
1,25 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa (celtic sea salt tai ruusuola)
1 tl leivinjauhetta
4 isoa munaa
4 rkl sulatettua neitsytkookosöljyä
1,25 dl hunajaa
0,5 tl vaniljasteviauutetta (vaniljauute tai -jauhe käy varmaan hyvin)
3,5 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa

Sekoita tehosekoittimessa jauhot ja kaakaojauhe, sekä suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan munat, öljy, hunaja, stevia ja kesäkurpitsaraaste, eli kaikki loput ainekset. Kaada taikina haluamaasi vuokaan, joka on voideltu ja jauhotettu mantelijauhoilla. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Peitä paistamisen loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta pala. Anna jäähtyä rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti