sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Aprikoosikeksit

Resepti on Tropicai-kookosöljyn sivuilta. Tässä versiossa sokeri on korvattu banaanilla ja taateleilla. Aprikoosin oheen lisäsin makua tuomaan kuivattuja karpaloita. Yllätyin taas kerran valmiiden keksien makeudesta - ilman suoranaista sokerin käyttöä.

1,75 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1/2 banaani
3 isoa pehmeää taatelia
0,5 tl vaniljajauhetta
1 muna
75 g pehmeää neitsytkookosöljyä
1,5 dl kookoshiutaleita
100 g/ 1,5 dl kuivattuja aprikooseja ja karpaloita paloiteltuina

Paloittele taatelit ja banaani. Vatkaa niistä ja pehmeästä rasvasta vaahto. Vaahdota joukkoon muna. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi rauhallisemmin.

Muotoile pellille haluamasi kokoisia keksejä. Taikinaa kannattaa valmiiksi painella keksien muotoon, koska se ei kovin paljon uunissa leviä. Paista 175 asteessa niin, että keksit saavat hiukan väriä. Voit paistaa/ kuivattaa keksejä myös matalammassa lämmössä, jolloin paistoaika on pidempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti