lauantai 15. joulukuuta 2012

Joulupiparkakut

Yllättävän hyvin sain joulupiparit onnistumaan melkein ilman sokeria ja gluteenittomilla jauhoilla. Taikina oli tosi helppoa leipoa, aika tarttuvaista tosin, mutta jauhojen kanssa onnistui hienosti. Uunissa piparit säilyttivät muotonsa hyvin.

Ainekset:

reilu 1/2 dl taatelisosetta
1/2 dl hunajaa
2 rkl tummaa siirappia
125 g luomuvoita
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta

1 muna

1/4 tl suolaa
1 tl soodaa
3 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl psylliumia
1 tl ksantaania

Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja liota vesitilkassa jonkin aikaa. Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Paseeraa sose metallisiivilän läpi, jos haluat taikinasta aivan tasaista.

Laita taatelisose, hunaja, siirappi, voi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä seos ja vatkaa kevyesti muna sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Itse käytin täysjyväriisijauhoja ja kastanjajauhoja. En muistanut mantelijauhojen olemassaoloa, ja niitä aion laittaa seuraavan kerran.

Laita taikinakattila yöksi jääkaappiin ja leivo seuraavana päivänä. Kannattaa olla tarkkana paistamisen kanssa, koska näissä pienikin kärähtäminen maistuu pahalta. 200 C-astetta n. 5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti