tiistai 4. syyskuuta 2012

Sokerittomat piparit (lapsille)



















Sain kehiteltyä vihdoinkin taikinan, jota voi kaulita ja joka myös pitää muotonsa uunissa. Kaipasin tällaista reseptiä lähinnä siksi, että matkustelemme paljon lapsen kanssa ja on tullut tavaksi ostaa kalliita sokerittomia luomukeksejä. Näiden ainekset eivät paljoa kustanna ja näitä voi leipoa valmiiksi pakkaseen otettavaksi reissuun herkkuevääksi. Lisäksi muottien avulla leipominen on hauskaa tekemistä yhdessä lapsen kanssa. Testihenkilö oli näihin ihan hulluna - ryömi pöydän alle vielä tarkistamaan josko löytyisi murusia. Valmiiden tuotoksien koostumus on hieman yllättäen pehmeänpuoleinen, mutta se ei näyttänyt haittaavan.


1 luomubanaani
1 dl luomurusinoita ja/tai -taateleita
1 rkl agavesiirappia
pari tippaa vaniljauutetta
1,5 dl jauhoja (esim. tattari, riisi, maissi...) + gluteenittomien jauhojen kanssa 1/2 tl ksantaania
1/2 dl mantelijauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl kylmäpuristettua öljyä

Tummia, kaakaovivahteisia keksejä halutessasi korvaa pari ruokalusikallista jauhoista kaakaojauheella.

Surraa sauvasekoittimella tms. banaani, rusinat/taatelit, agavesiirappi ja vanilja tasaiseksi soseeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita banaanimassaan. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Kauli kylmä taikina jauhojen avulla ohueksi ja leikkaa pipareita muoteilla. Paista 175 asteessa noin 10 min, riippuen taikinan paksuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti