keskiviikko 15. elokuuta 2012

Mantelijuustosämpylät

Nämä sämpylät ovat meheviä, täyttäviä ja sopivat hyvin esim. hampurilaissämpylöiksi. Taikinan voi myös levittää pellille levyksi ja leikata kypsänä sopivan kokoisiksi leipäsiksi. Hiutaleita ja siemeniä voi vaihtaa ihan oman maun ja keittiön varaston mukaan.


3 munaa
3 rkl turkkilaista jogurttia
2 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoja
3 rkl tattari- tai hirssihiutaleita
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl pellavan- tai chiasiemeniä
2 tl ksantaania
75 g juustoraastetta (punainen emmental)
vettä
suolaa


Sekoita munat ja jogurtti keskenään. Lisää kuivat aineet ja lopuksi juustoraaste, sekä vettä sen verran, että taikina on kosteaa. Sekoita hyvin ja lisää suolaa oman maun mukaan. Voit lisätä myös haluamiasi yrttejä tai esim. kuivattua nokkosta. Anna turvota 30 min. Pyörittele kostein käsin sämpylöitä ja paista 225 asteessa n.10-15 min.

1 kommentti:

  1. Jos juustoa ei ole ja sämpylänälkä yllättää, niin tilalle voi laittaa porkkanaraastetta.

    VastaaPoista