sunnuntai 12. elokuuta 2012

Gazpacho

Eräänä hikisenä iltapäivänä pyöräytin meille tällaisen kylmän tomaattikeiton. En tiedä, onko ohjeella juuri mitään tekemistä aidon ja oikean gazpachon kanssa, mutta todella makoisaa tämä oli. Ohje löytyi Helsingin Sanomien Ruoka-osiosta ja osoittautui sellaisenaan hyväksi - ainoastaan sokerin korvasin agavesiirapilla. Suosittelen siis noudattamaan reseptiä.


1 punainen paprika
1/2 kurkku
1/2 valkosipulinkynsi
pieni pala chiliä
2 rkl punaviinietikka
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 kg kypsiä tomaatteja
ruususuolaa
mustapippuria
agavesiirappia

Pese ja pilko vihannekset. Laita muut ainekset paitsi tomaatit tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi. Lisää lopuksi tomaatit ja pyöritä hetki suurella teholla. Jos ajat liian kauan, tomaatinkivet menevät rikki ja keitosta tulee kitkerää. Mausta suolalla, siirapilla ja pippurilla. Maku paranee, jos keiton antaa tekeytyä ja jäähtyä kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti