torstai 22. toukokuuta 2014

Feikkilasagne kesäkurpitsasta




















En ole ehkä koskaan tehnyt näin hyvää ruokaa, kuin tämä "feikkilasagne". Inspiroiva (englanninkielinen) ohje löytyi jostain netin syövereistä ja se oli paljon monimutkaisempi. Ideana kuitenkin käyttää raakaa kesäkurpitsaa perinteisten lasagnelevyjen tilalla ja täytekin on luonnollisesti kasviksista koottu.


Ainekset:

kesäkurpitsaa
munakoisoa

sieniä
fenkolia
paprikaa
purjosipulia
punasipulia
valkosipulia

ituja
tahinia
yrttejä (korianteria, basilikaa)

soijajogurttia
soijakastiketta
ruususuolaa
mustapippuria


Huuhtele munakoiso ja leikkaa siitä ohuita ympyränmuotoisia siivuja. Asettele uunipellille ja ripottele päälle reilusti suolaa. Jätä hetkeksi "itkettymään".

Pese kesäkurpitsa ja höylää siitä kasvis(/juusto)höylällä pitkittäin mahdollisimman leveitä suikaleita.

Painele munakoisosiivuja talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä poistaaksesi niistä tihkuneen nesteen. Ripottele päälle vielä mustapippuria ja laita noin 10 minuutiksi paistumaan 150-asteiseen uuniin.

Paloittele sienet, fenkoli, paprika ja sipulit pieneksi silpuksi. Laita reilusti valkosipulia. Kuullota nopeasti pannulla esim. neitsytkookosöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele lautaselle kesäkurpitsasiivuja limittäin niin, että saat toiset päät käännettyä täytteen päälle. Sivele ohut kerros luomutahinia alimmaiseksi kesäkurpitsojen päälle. Lisää kerros munakoisoa ja pannulla kuullotettua täytettä ja asettele niiden päälle kerros ituja. Käännä kurpitsasuikaleiden päät täytteiden päälle. Levitä kerros tahinia ja asettele päälle uudet kurpitsasiivut. Lisää täytteitä, ja kun lasagne on valmis lorauta päälle gluteenitonta soijakastiketta. Lusikoi päälle soijajogurttia ja ripottele mausteeksi korianteria ja basilikaa. Avot!

Ohjeesta olisi helppo muunnella täysin raaka versio, kannattaa testailla!



1 kommentti:

  1. Anecdotal evidence of COVID-19 vaccine (PDF - JtmHub
    by H Nguyen · 2009 · 천안 출장마사지 Cited by 4 — An analysis of the COVID-19 pandemic-19 군포 출장안마 vaccine showed that COVID-19 vaccination 군산 출장샵 could cause adverse reactions to COVID-19 vaccines. 영주 출장마사지 It was 서산 출장샵 the first publication of the

    VastaaPoista