sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Mustikkapiirakka




















Tässä amerikkalaisessa reseptissä oli alunperin vadelmia ja makeutus oli tehty vähän eri tavalla (mm. steviaa). Tähän sopisi varmasti myös puolukat erinomaisesti. Tämä piirakka on sitten todella täyttävää, niinkuin aineksista jo voi päätellä.

Mustikkapiirakka, n. 16 annosta

Pohja:

n. 5 dl mantelijauhoa
3/4 dl kookosjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
6 rkl pehmeää voita
n. 0,5 dl xylitolia 
3 isoa munaa, huonelämpötila 
1,5 dl maitoa/kermaa/makeuttamatonta mantelimaitoa/kauramaitoa tms.
(3/4 tl manteliuutetta)
(kookospalmusokeria)


Täyte:

300 g tuorejuustoa 
pari rkl xylitolia
hunajaa 
1 iso muna 
1/2 tl vaniljasokeria/vaniljauutetta 
tuoreita tai pakastettuja mustikoita (pakastettujen kanssa perunajauhoa)
mantelilastuja
(pinnalle kookospalmusokeria)


Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele iso piirakkavuoka.

Valmista pohjataikina: Yhdistä kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa toisessa astiassa pehmeä voi ja xylitol. Lisää munat, manteliuute, ja jos haluat pohjaan lisää makeutusta, kookospalmusokeria. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita taikinaan puolet jauhoseoksesta ja lisää sitten joukkoon neste. Sekoita loput jauhoista.

Täyte: Vatkaa tuorejuusto ja xylitol tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon muna, vanilja ja hunaja.

Levitä n. 2/3 pohjataikinasta vuoan pohjalle. Levitä pohjan päälle tuorejuustoseos ja ripottele sen päälle marjat. (Pakastemarjoihin sekoita vähän perunjauhoa.) Pudottele päällimmäiseksi pieninä lusikallisina loput pohjataikinasta. Lisää vielä mantelilastuja.

Paista 30 min, minkä jälkeen ripottele pinnalle vähän kookospalmusokeria. Paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes pohja vaikuttaa kypsältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti