tiistai 4. syyskuuta 2012

Kaalisipsit

Olen jäänyt ihan koukkuun näihin ja kokeillut jo erilaisia kaalejakin. Savoijinkaali toimii minun mielestäni makunsa ja koostumuksensa puolesta parhaiten.


Lehtikaalia tai savoijinkaalia
Kylmäpuristettua oliivi-, rypsi- tai kookosöljyä
Ruususuolaa

Irrota kaalinlehdet, huuhtele ja kuivaa ne. Leikkaa paksut ruodit pois ja käytä ne vaikkapa wokkiin, vihersmoothieen tai muuhun ruokaan. Leikkaa lehdet reilun kokoisiksi paloiksi - ne kutistuvat uunissa aika paljon. Laita kaalipalat kulhoon, lorauta päälle tilkka öljyä ja sekoita huolellisesti (käsin). Levitä kaalit vieri viereen uunipannulle leivinpaperin päälle ja ripottele päälle vähän suolaa. Lisää tarvittaessa suolaa vasta paistamisen ja maistamisen jälkeen. Paista n. 180 asteessa (kiertoilmauunissa) niin kauan, että sipsit ovat ruskettuneita ja rapsakoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti