lauantai 29. syyskuuta 2012

Tortillat


5 dl maissijauhoja
3 dl muita gluteenittomia jauhoja
2 tl ksantaania
ruususuolaa
0,5 dl öljyä
3 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi, vaivaa tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna olla jääkaapissa noin tunnin. Kauli jauhojen avulla ohuita lettuja ja paista molemmin puolin kuivalla pannulla. Kauli aina yksi ja paista samantien. Peitä valmiit tortillat liinalla, etteivät kovetu. Minä sain tällä ohjeella aikaan pehmeitä ja taipuisia lettusia.

4 kommenttia:

 1. Tätä täytyykin kokeilla! En voi syödä viljoja ja tortilloja tekee välillä mieli. Kaupasta löysin gluteenittomia tortillaläpysköjä ja meni roskiin. Todella pahoja. Näiden on pakko olla hyviä muuten tätä ohjetta ei olisi täällä .. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti nämä maistuvat sulle, Inka! Seuraavaksi aion kokeilla kääräistä tortillatäytteet helposti vain salaatin- tai kaalinlehteen :)

   Poista
 2. Tänään kokeilen tätä ohjetta. Mä monesti olen tehnyt salaatinlehteen tacoja. Täältä saa sellaista salaattia nykyään (ei ole ennestään mulle tuttu) kuin cosmopolitan salaatti. Hauska nimi ja soveltuu tosi hyvin tacokuoriksi. Ilmoitan sitten miten onnistuin näiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ratkaissut "tortillaongelman" nykyään niin, että paistan kuoriksi lettuja. Laitankin sen ohjeen tänne.

   Poista