lauantai 22. syyskuuta 2012

Tattaricrackerit


















Tämän gluteenittoman suolaisten keksien ohjeen tulin kehittäneeksi eräiden illanistujaisten alla. Mainioita makupaloja juustojen ja rypäleiden kanssa nautiskeltavaksi!


2,5 dl tattarihiutaleita
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (tummaa) tai muita gluteenittomia jauhoja
n. 1/2 tl ruususuolaa
2 dl maitoa (varmasti myös vesi toimii)
50 g voisulaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja voisula ja sekoita. Anna taikinan kovettua hetki jääkaapissa. Kauli taikina leivinpaperilla ohueksi levyksi. Vedä levy taikinapyörällä haluamasi kokoisiksi kekseiksi ja pistele paloihin reikiä haarukalla. Voit ripotella vielä pinnalle ruususuolaa.

Paista 225 asteessa n. 15 min sopivan ruskeiksi. Keksien on tarkoitus olla rapeita - liian vähän aikaa paistettuna ne jäävät pehmeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti