torstai 21. marraskuuta 2013

Papudippi

300 g valkopapuja, joita liotetaan yön yli
1 kokonainen valkosipuli + 1 ylimääräinen kynsi (maku tasoittuu kun keitetään papujen kanssa)
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
2 hienonnettua keltasipulia
4-5- rkl oliiviöljyä
1/2 tl chilihiutaleita (jauhetta)
2-4 rkl puristettua sitruunamehua
suolaa, mustapippuria
tuoretta basilikaa koristeeksi

Leikkaa kokonaisesta valkosipulista kärki pois niin, että kynnet pilkottavat näkyviin. Kaada papujen liotusvesi pois. Keitä ne uudessa vedessä niin että vesi peittää pavut kattilassa yhdessä laakerinlehtien, kanelin ja kokonaisen valkosipulin kanssa. Älä suolaa. Kiehauta ja anna sitten hautua hiljaa kannen alla noin 1 h tai kunnes pavut pehmeitä.

Freesaa sipulit puolessa öljymäärässä. Ruskista hiljaa 2-3 minuttia kunnes sipulit ovat saaneet väriä. Pane sivuun. Kaada papujen keitinvesi pois, mutta säästä 2-3 dl. Heitä pois laakerinlehdet ja kaneli, mutta säästä valkosipuli.
Pane pavut monitoimikoneeseen, puserra valkosipulinkynnet ulos keitetystä valkosipulista ja lisää ne joukkoon. Lisää chilihiutaleet, sitr.mehu, suolaa ja pippuria. Lisää vielä paistetut sipulit sekä 1 puristettu raaka v.sip.kynsi. Soseuta kaikki tahnaksi - lisää vähän kerrallaan säästettyä keitinvettä kunnes rakenne hyvä. Tarkista maku, lisää sitr.mehua tarvittaessa.

Laita kulhoon, koristele oliiviöljyllä ja basilikanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti