torstai 21. marraskuuta 2013

Thaimaalainen lohikeitto

Tätä keittoa tein pari vuotta sitten ja tykästyin. Nyt ohje, joka on alunperin Hesarin sivuilta, tuli vastaan vanhoja reseptejä kaivellessani.


600 g lohta
1 pkt siitakesieniä
1 l vettä
2 oksaa sitruunaruohoa
pala tuoretta inkivääriä
2 rkl kalakastiketta
1 tlk kookosmaitoa (400 ml)
1 punainen chili
1 tl suolaa
2 rkl kurkumaa
1 limetti
(tuoretta korianteria)
1.Laita vesi kiehumaan kattilaan. Pilko sitruunaruoho 5 sentin pätkiksi ja litistä ne. Suikaloi inkivääri ja lisää sitruunaruohon kanssa kattilaan. Keitä 10 minuuttia.
2.Kuutio lohi ja kierittele palaset kurkumassa.
3.Lisää kattilaan kalakastike, kookosmaito, pilkottu chili ja suola. Kun keitto jälleen kiehuu, lisää lohipalat ja sienet. Sammuta liesi, mutta jätä kattila levylle. Anna hautua noin 5 minuuttia.
4.Nosta kattila liedeltä, poimi sitruunaruohon palaset pois ja lisää hakattu korianteri ja limetinmehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti