perjantai 20. syyskuuta 2013

Fish & chips



















Helpot kotitekoiset fishit ja chipsit


Kalapuikot

fileitä vaalealihaisesta kalasta
gluteenittomia korppujauhoja tai gluteenitonta paahdettua leipää
kuivattua oreganoa
valkosipulia
ruususuolaa
riisimaitoa, mantelimaitoa tms.
kylmäpuristettua öljyä
sitruunaa


Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sekoita keskenään gluteenitonta korppujauhoa tai paahdetusta gluteenittomasta leivästä jauhettua jauhoa, oreganoa, valkosipulia ja suolaa. Leikkaa fileet haluamaasi kokoon ja muotoon - minä tein kalapuikon näköisiä.

Kasta kalapalat riisimaidossa ja pyörittele korppujauho-mausteseoksessa. Asettele pannulle leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle hitusen öljyä. Paista ensin 8 min. ja sen jälkeen vielä pari minuuttia uunin grillivastuksilla, jos sellainen toiminto uunista löytyy.


Ranskikset

perunaa, bataattia, porkkanaa, myskikurpitsaa tms. (minulla oli käytössä kiekkokurpitsaa)
tuoreita yrttejä (rosmariinia, timjamia)
ruususuolaa
kylmäpuristettua öljyä

Leikkaa peruna tms. suikaleiksi ja sekoita niihin mausteet ja öljy. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225-250 asteessa, kunnes alkavat ruskistua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti