keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Näkkileipä





















Syön aika vähän leipää (kaupan gluteenittomat vaihtoehdot ovat jostain syystä karseita, enkä osta niitä ikinä), mutta toisinaan tekee mieli jotain, minkä päälle laittaa kalaa ja muita leivänpäällisiä. Tällainen ohut näkkileipä on siitä kiva, ettei siihen kulu isoa määrää aineksia.



2 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä tai pellavansiemenrouhetta
2,5 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl extra virgin oliiviöljyä
ruususuolaa


Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää kiehuva vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada pellille leivinpaperin päälle. Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi, siis toooodella ohueksi, kerrokseksi. Sen pitäisi peittää melkein koko pelti.

Sirottele lopuksi päälle suolaa ja leikkaa paloiksi esim. taikinapyörällä. Näkkileivän voi pilkkoa vasta kypsänäkin.

Paista 150 asteessa (kiertoilma) tunnin ajan. Anna jäähtyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti