perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kookostäytteiset minttusuklaat




















Kookostäyte

3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 tl hunajaa
pari tippaa piparminttu-uutetta
kookoshiutaleita (tai tuoreita kookospaloja rouhittuna)
mantelijauhetta

Sulata ja sekoita öljy, hunaja ja piparminttu-uute vesihauteessa. Lisää joukkoon sen verran kookoshiutaleita ja mantelijauhetta, että seos pysyy vielä hyvin koossa. Laita hetkeksi pakastimeen kovettumaan. Voit esim. levittää seoksen leivinpaperille ohueksi kerrokseksi ja leikata jähmettyneestä levystä pieniä neliöitä.


Suklaakerros

Valmista raakasuklaata esim. edellisen postauksen ohjeella. Minä jätin pähkinät pois ja laitoin enemmän kaakaojauhetta, jolloin suklaasta tuli tummempaa ja tasaisempaa. Lisäsin myös suklaaseokseen piparminttua. Dippaa kookospaloja suklaaseen ja laita kovettumaan pakastimeen. Voit lisätä suklaata monta kertaa aikaansaadaksesi paksumman kerroksen.

Valmiit suklaat voi säilyttää suljetussa astiassa jääkaapissa tai pakastimessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti