torstai 28. maaliskuuta 2013
Kerrosherkut pääsiäiseksi
Makupalojen alempi kerros
1 dl maapähkinävoita (luomu, sokeriton, täältä Englannista löytyy esim. whole earth -merkkistä)
2 tl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 tl hunajaa
Notkista ja sekoita ainekset keskenään vesihauteessa. Lusikoi pieniin muotteihin niin, että jää tilaa vielä suklaakerrokselle. Laita pakastimeen jähmettymään.
Suklaakerros
Voit tehdä raakasuklaan tietenkin omalla lempireseptilläsi, minun suosikkini on suunnilleen tällainen:
2 dl kaakaovoita
2-3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl luomuhunajaa
pari tippaa vaniljauutetta
0,5 dl pähkinöitä
0,5 dl kaakaonibsejä
2 rkl lucumaa
2 kukkurallista rkl raakakaakaojauhetta
lusikankärjellinen soijalesitiiniä
2 rkl tocoa
ripaus ruususuolaa
Sulata ja sekoita vesihauteessa kaakaovoi, kookosöljy, hunaja ja vaniljauute. Tällä kertaa halusin suklaasta mahdollisimman sileää, joten jauhoin monitoimikoneessa kaakaonibsit ja pähkinät mahdollisimman hienoksi jauheeksi. Sekoita niihin loput kuivat aineet ja yhdistä kuivat ja nestemäiset ainekset. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi kylmien maapähkinävoiannosten päälle. Laita jähmettymään pakastimeen.
Tunnisteet:
gluteeniton,
jälkiruoka,
maidoton,
raakasuklaa,
suklaa,
viljaton
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti