torstai 16. tammikuuta 2014

Yrttiset leipätikut





















Gluteeniton ja hiivaton grissiniresepti omasta päästä. Päältä rapeaa ja sisältä pehmeää, herkullista, vaikka itse sanonkin. Leipämäisintä gluteenitonta juttua, mitä olen onnistunut leipomaan. Lapsi oli seitsemännessä taivaassa.


Gluteenittomia jauhoja
Leivinjauhetta
Ksantaania
Psylliumia
Unikonsiemeniä
Yrttejä (tuoreita tai kuivattuja, esim. rosmariinia, timjamia, oreganoa)
Ruususuolaa

Hamppumaitoa, kauramaitoa, vettä tai muuta nestettä
Kananmuna

Öljyä tai sulatettua voita


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sen verran nestettä, että taikinasta tulee muotoiltavaa, sekoita tasaiseksi. Sekoita vielä taikinaan kananmuna.

Muotoile jauhojen avulla pitkulaisia grissinejä. Taikina on helposti muotoiltavaa, vaikka kuvasta ei ehkä uskoisi. Osa tuotoksista on lapsen pikkukätösin muotoiltu.

Paista 200-225 asteessa kunnes ovat ruskistuneet. Voitele (maltillisesti, että rapeus säilyy) kuumat leipätikut ja ripottele päälle vähän ruususuolaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti