keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Haukimurekepihvit















Poikani kertoi innostuneena, että kotitaloustunnilla oli tehty aivan mielettömän hyviä kalamurekepihvejä tuoreesta hauesta. Hän pyysi hankkimaan kotiinkin mitä pikimmin haukifileitä, jotta päästäisiin kaikki pihvejä maistamaan. Parasta haukea, mitä olen koskaan syönyt! Lehtikaalin ja kaprikset keksin vielä lisätä netistä etsimäämme reseptiin.

250 g nahatonta haukifilettä
1 dl kermaa
0,25 dl riisijauhoja tms.
1-2 rkl sitruunamehua
herbamare-suolaa
mustapippuria
tillisilppua
1 rkl kapriksia
1 dl lehtikaalisilppua
1 pieni sipuli
1 muna

voita paistamiseen

Paloittele haukifileet ja jauha tasaiseksi massaksi sopivalla tehosekoittimella. Ruodoista ei tarvitse välittää, ne jauhautuvat riittävän pieniksi tässä toimenpiteessä.
Sekoita kaikki muuta ainekset sekaisin keskenään ja lisää lopuksi jauhettu kala.
Paista esim. valurautalettupannulla voissa. Jatka kypsentämistä tarvittaessa uunissa hetken aikaa.
Purista päälle sitruunamehua ja rouhaise myllystä suolaa tarpeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti