torstai 22. elokuuta 2013

Kookoskakkupohja





















3-vuotissynttärit tulossa ja monenlaiseen ruokavalioon sopivaa tarjottavaa pitäisi löytyä pöydästä. Mieluisa haaste! Omasta mielestäni on aina tylsää, jos en voi juhlissa maistella sitä pääherkkua, eli täytekakkua. Niinpä olen hiki päässä yrittänyt keksiä/löytää hyvää viljatonta, maidotonta ja sokeritonta kakkupohjan ohjetta.

Tämänaamuisessa testissä sellainen taisi löytyä. Munien määrän perusteella pohjan luulisi maistuvan lähinnä munakkaalta ja kookokselta, mutta ei. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen lisäsin taikinaan kookos- ja appelsiiniaromin tilalle kaapista löytynyttä manteliaromia ja raastettua luomuappelsiinin kuorta. Etenkin manteliaromin maku sopii kakkuun mielestäni täydellisesti. Koostumus on suussasulava.

Vielä pitäisi keksiä makoisa täyte sekä kaunis ja maistuva kuorrutus.

Ohjeesta ei tule mitään valtavaa kakkua, vaikka munien määrä on suuri. Testasin tätä tekemällä puolet ohjeen määrästä.


10 luomumunaa
5 dl kookosmaitoa tai kookoskermaa
2 dl hunajaa
2 tl vaniljauutetta
2 tl manteliaromia
n. 1 rkl appelsiininkuorta raastettuna

5 dl kookosjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa

kookosöljyä ja -jauhoa vuoan voiteluun ja jauhotukseen


Vatkaa munat, kookosmaito, hunaja ja mausteet tasaiseksi seokseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne munaseokseen ja vatkaa, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Jos haluat täyttää kakun ja olet epävarma pohjan leikkaamisesta, paista kaksi samankokoista kakkua.
Paista 175 asteessa n. 40 min, tarkista tikulla kypsyys. Jos kakku alkaa rusehtaa päältä liikaa, alenna lämpötilaa kesken paistamisen.

Pienen testikakun (kuvassa) päälliseksi sekoitin sauvasekoittimella banaania, taateleita, kookosöljyä, vaniljauutetta ja punaviinimarjoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti