tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kesäkurpitsa-omenapiirakka





















Papukakusta piirakkamainen vaalea versio ilman kaakaota, papujen tilalla kesäkurpitsaa. Käytä mieluiten luomuaineksia.


1 pieni kesäkurpitsa raastettuna
0,5 dl taateleita liotettuna
3 munaa
0,5 dl kookoshiutaleita
1,5 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa
2,5 rkl kookosöljyä
2 rkl hunajaa
0,5 tl vaniljauutetta
kanelia
limen mehua


Päälle:
omenaa
mantelilastuja
kookoslastuja
kanelia



Paloittele taatelit ja laita veteen likoamaan. Raasta kesäkurpitsa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos kookosöljy on kiinteää, sulata se vesihauteessa ja sekoita siihen hunaja ja vaniljauute. Sekoita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimisessa.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa (kiertoilma) ensin 5-10 minuuttia. Ota sen jälkeen pois uunista ja asettele omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele halutessasi päälle kanelia. Jatka paistamista vielä 20-30 minuuttia, kunnes piirakka on varmasti kypsää. Valmiin piirakan päälle voi laittaa vielä kookos- ja mantelilastuja.

Hyvää sellaisenaan tai esim. turkkilaisen jogurtin kanssa. Ja tästä tulee ihana tuoksu!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti