sunnuntai 19. toukokuuta 2013
Marjakakku
Tänä aamuna satuin katsomaan Jaksa paremmin -ohjelmaa, jossa Jaakko Halmetoja valmisti marjaisaa raakakakkua. Se vaikutti niin herkulliselta ja simppeliltä, että oli heti ryhdyttävä kokeilemaan. Muuntelin taas vähän ohjetta (tarkoituksella ja vahingossa). Ohjeen mitat ovat melko viitteeellisiä, koska tein kakkua fiilispohjalta, enkä tarkasti mittaillut. Tämä kakku ei ole sokeriton - siinä on käytetty kookospalmusokeria. Sen glukeeminen indeksi on sokereista matalin ja siinä on myös hyödyllisiä ravintoaineita. Marjoina kakussa oli tällä kertaa mustaherukoita, vadelmia ja vähän metsämansikoita.
Pohja
1,5 dl kuorittuja manteleita (tai mantelijauhoa)
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl seesaminsiemeniä
kourallinen mulpereita
0,75 dl kookospalmusokeria
0,5 tl hyvää suolaa
1,5 dl kookoshiutaleita
1 - 1,5 dl kookosöljyä
Täyte
4 dl tuoreita tai sulatettuja marjoja
2 avokadoa
0,5 dl kookospalmusokeria
n. 2 dl kookosöljyä
3 rkl lucumaa
Alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen laitettiin vielä 1-2 tl sitruunan kuorta ja puolikkaan sitruunan mehu, sekä vaniljajauhetta. Minä en muistanut näitä laittaa kun tein kakkua niin innoissani. Mustaherukka antoi kakkuun onneksi riittävästi kirpeyttä.
Liota manteleita ja siemeniä vähintään 3 h ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Sulata kookosöljy. Hienonna ja sekoita pohjan ainekset esim. tehosekoittajalla. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle ja laita jähmettymään pakastimeen siksi aikaa kun teet täytteen.
Blendaa tai soseuta jollain muulla tavalla täytteen ainekset. Myös tässä kookosöljy täytyy sulattaa ja lisätä viimeisenä joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti ja anna jähmettyä pakastimessa vähintään tunnin ajan. Koristele haluamallasi tavalla. Tähän vuodenaikaan koristeet löytyivät lähimetsästä.
Tunnisteet:
gluteeniton,
jälkiruoka,
kakku,
maidoton,
munaton,
raakakakku,
raakaruoka,
snack,
viljaton,
välipala
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti