lauantai 8. kesäkuuta 2013
Mango-vadelmaraakakakku
Tästä uhkaa tulla tyystin kakkublogi! Sisko "Pähkinän" esimerkkiä noudattaen minäkin rupesin lipsumaan sokerittomuudessa ja käytin tähän kakkuun keittiön ylähyllyllä keikkuvasta lasipurkista intiaanisokeria pois kovettumasta. Pienen määrän tosin, kakun kokoon nähden. Makueron huomasin kyllä ihan heti maistaessani pohjaseosta - todella makeaa.
Otin mallia siskon "Halmetoja-kakusta", mutta käytin vähän eri aineksia.
Pohja
1,5 dl mantelijauhoa
1,5 dl cashewpähkinöitä
3 rkl auringonkukan siemeniä
1 dl kookoshiutaleita
1 dl taateleita
2 rkl intiaanisokeria / kookospalmusokeria / hunajaa
1 dl kookosöljyä
ripaus ruususuolaa
Täyte
1 kypsä tuore mango tai 2-3 dl pakastemangoa
2 dl vadelmia
1,5 avokadoa
1 dl kookosöljyä
2 rkl intiaanisokeria
puolikkaan limen mehu
muutama tippa vaniljauutetta
Liota pähkinöitä ja siemeniä ainakin 3 h, myös kuivattuja taateleita kannattaa liottaa ja pilkkoa pienemmiksi. Huuhtele liotetut pähkinät ja siemenet kylmällä vedellä. Sulata kookosöljy (jos se on kiinteää) ja sekoita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimella, sauvasekoittimella tms. tasaiseksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle (leivinpaperin päälle) ja laita pakkaseen jähmettymään.
Blendaa kaikki täytteen ainekset, kookosöljy myös tässä sulatettuna. Levitä tasaisesti vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä pakkasessa ainakin tunnin ajan.
Tunnisteet:
gluteeniton,
jälkiruoka,
kakku,
maidoton,
munaton,
raakakakku,
raakaruoka,
viljaton
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti