torstai 27. joulukuuta 2012

Joulukakku

Resepti on muunnelma englantilaisessa Country Homes & Interiors -lehdessä olleesta Ginger, chocolate & shortbread no-bake cake -kakusta.

7 dl pähkinöitä, rusinoita, taateleita, viikunoita, mulperimarjoja, aprikooseja jne.
1,5 dl kookosöljyä
1,5 dl kaakaovoita
0,75 dl kaakaojauhetta tai Puhdistamon Rakkauspakkausta
0,5 tl ruususuolaa
0,5 dl mantelijauhetta
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1-2 tl kanelia

Leikkele pähkinät ja kuivatut hedelmät karkeasti palasiksi. Sulata vesihauteessa kookosöljy ja kaakaovoi. Lisää rasvojen joukkoon raastettu inkivääri, jolloin se sekoittuu kakkumassaan paremmin. Sekoita sitten kaikki ainekset keskenään. Kaada seos irtopohjavuokaan tai sopivaan astiaan, jossa on pohjalla leivinpaperi. Anna jähmettyä kylmässä, leikkele palasiksi ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti