lauantai 24. marraskuuta 2012

Appelsiinisuklaakakku


Ystäväni oli tehnyt tätä raakakakkua ja sain maistaa sitä. Voimakas maku ja silkkinen koostumus ihastuttivat. Alkuperäinen ohje löytyy netistä nimellä "raaka sacherkakku". Olen hiukan muunnellut ohjetta omaan makuun paremmin sopivaksi.

Pohja:
2 dl mulpereita (tai rusinoita)
2 dl mantelijauhoa
2 tl psylliumia
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1-2 rkl kookosöljyä

Hienonna mulperit myllyllä tms. ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Painele murumassa irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
3 pienehkön appelsiinin mehu ja kuoret (mielellään luomuappelsiineja)
10 tavallista taatelia tai 6 isoa medjooltaatelia
2 dl raakakaakaojauhetta
1,5 tl vaniljajauhetta
1 rkl hunajaa tai agavesiirappia
2 rkl soijalesitiiniä (ei pakollista)
1 dl kookosöljyä
5 rkl kaakaovoita raastettuna ja sulatettuna
2 rkl lucumaa
2 rkl tocoa
2 rkl carobjauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa

Pese appelsiinit huolellisesti, raasta kuoret pieneksi höytyväksi ja purista mehut. Aja kuoret ja mehu blenderillä hillomaiseksi massaksi taateleiden kanssa. Tässä vaiheessa kannattaa seosta maistaa, koska se on mielettömän hyvää! Lisää vesihauteessa sulatetut rasvat, hunaja sekä kuivat aineet ja aja seos sileäksi tahnaksi. Kaada suklaamassa pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Voit myös pakastaa kakun, mutta silloin kannattaa ottaa se hyvissä ajoin sulamaan ennen tarjoilua. Maistoin kakkua huoneenlämpöisenä ja se taisi olla silloin parhaimmillaan - ihanan pehmeää ja samettista.


2 kommenttia: