sunnuntai 11. marraskuuta 2012
Suklainen juhlakakku
Isänpäiväkakusta tuli niin täyttävää, että herkkusuu lapsikin joutui luovuttamaan kesken kaiken, vaikka kovasti olisi tehnyt mieli vielä syödä. Kookoskerman voi korvata ihan vedellä, jos haluaa kakusta edes vähän kevyemmän version. Laitoin tähän tavallista enemmän makeutusta päivänsankarin mieliksi.
Pohja:
2, 5 dl saksanpähkinöitä
1 dl taateleita
0,5 dl rusinoita
2 rkl kaakaojauhetta (raaka)
1 rkl agavesiirappia
Täyte:
2,5 dl cashewpähkinöitä
1 dl kookoskermaa
2 dl kaakaovoita
1 rkl kookosöljyä
1 rkl agavesiirappia
1 rkl hunajaa
3 rkl intiaanisokeria
1 tl steviaa
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta (raaka)
(koristeluun valkosuklaata)
Liota saksanpähkinöitä, taateleita, rusinoita ja cashewpähkinöitä muutama tunti (minulla kaikki taisi liota kuutisen tuntia, muista liottaa ainakin cashewpähkinät erillisessä kupissa, sillä ne tulevat täytteeseen).
Aja pohjan ainekset tasaiseksi massaksi esim. sauvasekoittimella. Laita pienen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja painele taikina pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Tee täyte esim. tehosekoittimella - kaikki ainekset vaan sekaisin tasaiseksi seokseksi. Voit pilkkoa pähkinät erikseen isommaksi rouheeksi, jos haluat jättää kakkuun "sattumia". Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita heiluttelemalla vuokaa. Laita pakkaseen hyytymään ja ota sulamaan n. 1,5 h ennen tarjoilua.
Tunnisteet:
gluteeniton,
jälkiruoka,
maidoton,
munaton,
raakakakku,
raakaruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti