keskiviikko 17. lokakuuta 2012
Minttusuklaakakku
Pähkinä on tulossa Mantelille kylään ja silloin pitää olla kakkua! Hiljattain testaamistani raakakakkuresepteistä tämä on ykkönen.
Pohja
1,5 dl manteleita
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl taateleita
0,5 dl kookosöljyä
0,5 dl raakakaakaojauhetta
1 tl aitoa vaniljaa
1/4 tl laadukasta suolaa
Huuhtele pähkinät ja mantelit, liota manteleita 8-12 h ja pekaanipähkinöitä 4-6 h. Laita leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle. Aja pohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi taikinaksi ja levitä se irtopohjavuoan pohjalle sekä sivuille, siisti reunat.
Täyte
2 isoa kypsää avokadoa
1 dl kookosöljyä
1 dl tuoretta minttua
0,5 dl hunajaa tai agave-siirappia
0,5 dl raikasta vettä
2 tl minttuöljyä
1 tl sitruunan mehua
Aja täytteen ainekset tehosekoittimessa pehmeäksi mousseksi ja kaada se irtopohjavuokaan, laita vuoka hetkeksi pakastimeen. Minä arastelin mintun määrän kanssa, mutta totesin, että tähän kakkuun tosiaan sopisi oikein vahva maku.
Kuorrute
1 dl raakakaakaojauhetta
0,5 dl hunajaa tai agave-siirappia
0,5 dl kookosöljyä
2 rkl raikasta vettä
Aja kuorrutteen ainekset tehosekoittimessa tasaisesti yhteen ja kaada se täytteen päälle.
Vie vuoka vähintään tunniksi pakastimeen jähmettymään tai ota se pakastimesta tunti ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta vielä kun se on jähmeä. Leikkaa kakku paloiksi veteen kastetulla ohuella veitsellä ja koristele palat.
Oma vinkki: Kun kakku on sopivasti jähmettynyt pakastimessa, leikkaa se valmiiksi siivuiksi. Siten ei tarvitse ottaa koko kakkua sulamaan, jos haluat syödä vain yhden palan.
Kakun ohje on täältä: http://rawdessertcollection.com/minttusuklaakakku
Jos haluat tehdä yhtä korkean kakun kuin tuolla alkuperäisen ohjeen kuvassa on, kannattaa täytettä valmistaa ainakin kaksinkertainen annos.
Tunnisteet:
gluteeniton,
jälkiruoka,
maidoton,
munaton,
raakakakku,
raakaruoka,
viljaton
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
En malta odottaa!
VastaaPoista