torstai 7. marraskuuta 2019

Marjainen välipalaherkku
















Tuli tarve kehittää ketogeeniseen ruokavalioon sopiva välipala ja tässä sattuivat maut niin hyvin kohdalleen, että täytyi kirjoittaa muistiin. Ainekset muistan tarkalleen mutta määrät ovat suuntaa-antavia. Halusin tehdä tästä lusikalla syötävän, ravitsevan ja myös kuituja sisältävän, jopa pieneksi ateriaksi sopivan, herkun. Tämä on todella täyttävää!

2 dl kookoskermaa tai -maitoa
1 dl mantelimaitoa
1 dl mustaherukoita
0,5 dl mustikoita
1 tl kuusenkerkkäjauhetta
0,75 dl chiansiemeniä
1 rkl psylliumkuitua
1 rkl kollageenijauhetta.
5 tippaa karamellinmakuista steviaa
1 avokado paloiteltuna

Sekoita nesteet ja marjat tasaiseksi seokseksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Lisää jauheet, siemenet ja stevia ja sekoita joukkoon vaikka vispilällä. Annostele kahteen purkkiin tai kulhoon ja lisää molempiin vielä avokadonpalasia. Anna turvota ja jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti