sunnuntai 24. elokuuta 2014

Mustikkakukko



















Pohja- ja kansitaikina:
100 g kookosöljyä (tai voita)
2-3 rkl hunajaa
1,5 dl mantelijauhoja
1 dl teff-jauhoja
0,5 dl pellavansiemenrouhetta
1 rkl hamppurouhetta
1 rkl psylliumia
0,25 tl soodaa
0,25 tl ruususuolaa

Täyte:
6-7 dl mustikoita
4 rkl agavesiirappia
2rkl chian siemeniä
1 rkl psylliumia

Vatkaa pehmeä kookosöljy ja hunaja vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan noin puoleksi tunniksi. Levitä 3/4 taikinasta pienen uunivuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet ja täytä taikinakuori niillä. Kaulitse 1/4 taikinasta kahden leivinpaperin välissä kukon kanneksi ja laita paikoilleen. Pistele reikiä kanteen haarukalla. Paista 175 asteessa 30-40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti