Tässä ohjeessa on papukakun päällisestä versioimani sitruunakuorrutus, mistä tulikin tosi herkullista. Näillä mitoilla kakusta tulee aika pieni, kuorrutus riittää isompaakin. Vie taatusti makeanhimon (ja nälän) mennessään. Tooodella hyvää seuraavana päivänä!
3 munaa
1 banaani
0,5-1 dl vedessä liotettuja taateleita
3 dl mantelijauhoa
1 dl kookosöljyä (vesihauteessa sulatettuna)
2 rkl hunajaa
0,5 dl kookoskermaa tai kookosmaitoa
1 pienen sitruunan mehu
1 pienen sitruunan kuori
2,5 rkl unikonsiemeniä
ripaus ruususuolaa
1 tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi blenderissä. Paista pienessä voidellussa tai leivinpaperilla vuoratussa vuoassa 175 asteessa noin 35 min. ja varmista tikulla kakun kypsyys.
Kuorrutus:
1 banaani
muutama liotettu taateli
1 pienen sitruunan kuori
puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl kookosöljyä
0,5-1 tl vaniljauutetta
Blendaa kaikki ainekset tasaiseksi kuorrutukseksi, levitä jäähtyneen kakun päälle.
Aivan ihanan herkullinen kakku. Kiitos näistä resepteistä pähkinä ja manteli! Olen kokeillut hiukan soveltaen jo monia.
VastaaPoistaHienoa, Marjo! Oletko kokeillut jo toista samantyylistä ohjetta? http://pahkinajamanteli.blogspot.co.uk/2013/08/sitruuna-unikonsiemenmuffinit-palat.html
VastaaPoistaTein sitä tänäänkin omenapiirakan pohjaksi.