sunnuntai 28. syyskuuta 2014

"Suklaa"keksit















Joillekin kaakao tai suklaa ei sovi, mutta silti olisi kiva syödä jotain "suklaista". Kaakaojauheen voi leivonnassa korvata carob-jauheella ja raaka"suklaatakin" voi tehdä carobia käyttäen. Moni ei eroa edes huomaa. Keksiresepti tuli kokeiltua tällaiseen tarpeeseen. Carobin voi siis korvata myös kaakaojauheella.

75 g kylmäpuristettua kookosöljyä
1 banaani
5 taatelia
1 muna
2 dl mantelijauhoja
2 rkl kookosjauhoja
2 tl psylliumjauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa
1/4 tl vaniljajauhetta
3-4 rkl carobjauhetta
1 dl pekaanipähkinöitä

Vaahdota pehmeä öljy, banaani ja pieneksi pilkotut taatelit. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Lisää kaikki jauhot ja jauheet ja sekoita tasaiseksi. Rouhi pähkinät ja sekoita taikinaan. Muotoile pellille haluamasi kokoisia litteitä kakkusia ja paista 175 asteessa kypsiksi.

1 kommentti:

  1. Olivatpas hyviä! Laitoin pähkinöiden tilalle seesamin- ja auringonkukansiemeniä.

    VastaaPoista