perjantai 3. tammikuuta 2014

Puolukkasuklaakakku




















Joulun aikaan tuli kokeiltua uusia reseptejä ja tässä niistä yksi. Manteli-siskon toiveissa oli saada jotain raikasta raakakakkua ja löysin lupaavan tuntuisen ohjeen Olivia-lehden nettisivuilta. Pieniä muutoksia tein taas ohjeeseen omien fiilisten mukaan. Kakusta tuli raikasta ja maistuvaa. Aivan ensimmäiseksi tätä kakkua suunnitellessa kannattaa ottaa puolukat sulamaan huoneenlämpöön ja antaa niiden sulaa rauhassa lämpimiksi.

Pohja:
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl ruskeita manteleita
0,5 dl kookoshiutaleita
3 rkl raakakaakaojauhetta
1 dl pehmeitä (liotettuja) taateleita
2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
0,25 tl ruususuolaa

Hienonna ja sekoita pohjan ainekset tarkoitukseen sopivalla laitteella. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä pohjamassa siihen. Laita pakastimeen jähmettymään.

Suklaatäyte:
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
1 kypsä avokado
1 pienehkö banaani
6 rkl raakakaakaojauhetta
4 rkl agavesiirappia
ripaus ruususuolaa

Soseuta ja sekoita suklaatäytteen ainekset esim. sauvasekoittimella ja levitä pohjan päälle. Laita pakkaseen jähmettymään.

Puolukkatäyte:
3-4 dl hyvin sulaneita puolukoita
1 dl sulatettua kaakaovoita
5 rkl agavesiirappia
0,5 tl vaniljajauhetta
(2 rkl tocoa)
(2 tl soijalesitiiniä)

Soseuta puolukat mahdollisimman sileäksi massaksi ja sekoita muut ainekset joukkoon. Jos kaakaovoi menee rakeiseksi ja erottuu massasta, voi koko puolukkatäytettä lämmittää hiukan vesihauteessa. Kaada puolukkatäyte suklaatäytteen päälle ja levitä tasaiseksi. Laita jälleen jähmettymään pakastimeen tai jääkaappiin. Koristele esim. jäisillä puolukoilla, kaakaonibseillä, kookoslastuilla tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti